رایانشکده *** Computation Hub

رایانشکده *** Computation Hub

محاسبات ریاضی، حل مسئله های برنامه نویسی و پیاده سازی الگوریتم
رایانشکده *** Computation Hub

رایانشکده *** Computation Hub

محاسبات ریاضی، حل مسئله های برنامه نویسی و پیاده سازی الگوریتم

آشنایی با محمد رجب‌پور


اینجانب «محمد رجب‌پور» (Mohammad Rajabpur) دانش‌آموخته‌ی رشته‌ی «زبان‌شناسی رایانشی» (Computational Linguistics) از دانشگاه صنعتی شریف هستم. برنامه‌نویسی کامپیوتر را نخستین بار در 12 سالگی در مدرسه‌ی تلاش شهر مرودشت از مهندس هوشنگ بهمنی که دانش‌آموخته‌ی مهندسی مکانیک از دانشگاه امیرکبیر هستند آموختم. در آن زمان، برنامه‌نویسی به زبان «بیسیک» (Basic) را بر روی کامپیوترهایی که سیستم عامل «داس» (DOS) داشتند نزد ایشان یاد گرفتم. سال‌ها بعد برنامه‌نویسی به زبان «سی پلاس پلاس» (C++) را به صورت خودخوان فراگرفتم. آن گاه با محیط برنامه‌نویسی ویژوال استودیو (Visual Studio) آشنا شدم و لذت برنامه‌نویسی پیشرفته را در این محیط با زبان‌های ویژوال بیسک (Visual Basic) و ویژوال سی شارپ (Visual C#) تجربه کردم.


در دانشگاه صنعتی شریف، افتخار شاگردی دکتر محمد بحرانی را داشتم. ایشان دانش‌آموخته‌ی دکترای مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی شریف و از اساتید برجسته‌ی زبان‌شناسی رایانشی در مرکز زبان‌ها و زبان‌شناسی این دانشگاه هستند. ایشان مرا با زبان «پایتون» (Python) و «پردازش زبان طبیعی» (Natural Language Processing) آشنا کرد. در درس «هوش مصنوعی» (Artificial Intelligence) نیز ایشان الگوریتم‌های مختلف جست‌وجوی درخت و گراف را به من آموختند و توانستم بسیاری از این الگوریتم‌ها را به عنوان پروژه‌ی درسی‌ام پیاده‌سازی کنم.

 

افزون بر این، درس «روش‌های آماری در پردازش طبیعی» (Statistical Methods in NLP) را نزد استاد هادی ویسی گذراندم. ایشان تحصیلاتی مشابه دکتر بحرانی دارند، اما استاد دانشکده‌ی علوم و فنون نوین دانشگاه تهران هستند و در دانشگاه صنعتی شریف به عنوان استاد مهمان حضور می‌یابند. ایشان «یادگیری ماشین» (Machine Learning) و کاربرد آن در «پردازش زبان طبیعی» را هم به صورت نظری و هم به صورت کاربردی به اینجانب آموختند.

 

در بهمن ماه سال 1396 با راهنمایی دکتر محمد بحرانی از پایان‌نامه‌ی خود با موضوع «تبدیل قاعده‌مند متون محاوره‌ای فارسی به متون رسمی» با نمره‌ی 19 و درجه‌ی عالی دفاع کردم. هم‌اکنون مشغول پژوهش در حوز‌ه‌های «پردازش زبان طبیعی»، «یادگیری ماشین»، «هوش مصنوعی»، «ترجمه‌ی ماشینی» «زبان‌شناسی رایانشی» و «زبان‌شناسی پیکره‌ای» هستم و به تدریس خصوصی برنامه‌نویسی کامپیوتر و انجام پرو‌ژه‌های برنامه‌نویسی به زبان‌هایی که در بالا به آنها اشاره شد می‌پردازم.